Bericht van…..

In de mailbox van de Stichting Herstelproces zit zo af en toe een bijzonder mailbericht. Zo kreeg ik een mail van Ron George met het verzoek of wij op een of andere manier zouden kunnen helpen bij het krijgen van zijn droombaan. Als antwoord heb ik George een mail gestuurd met daarin de mededeling dat de Stichting Herstelproces geen betaalde medewerkers heeft, maar dat ik hem graag zou willen helpen. Op mijn verzoek stuurde Ron mij een mail met daarin zijn verhaal en de reden van zijn verzoek. In overleg met Ron plaats ik zijn mail op onze site en deel het via social media, in de hoop dat er iemand is die wat voor Ron kan betekenen.

Ik ben Ron George en heb een lichte vorm van autisme. Ik heb tegen ieders beter weten in zelfs van mijn “hulpverleners” al mijn toekomst wensen laten uitkomen, zie ook  http://vangemertgroep.nl/inspiratieblog/droom-ron-george 

Mijn grootste wens op dit moment is een baan als ervaringsdeskundige. Helaas wordt ik tot op de dag van vandaag steeds afgewezen omdat ik geen papiertje/diploma heb. Dit vindt ik echt discriminerend, want ik ben toch al ervaringsdeskundige. Echte ervaring is VEEL meer WAARD dan een papiertje/diploma.

Kunnen/willen jullie mij wel helpen aan mijn droomwens baan??

Ik wil zo graag die baan omdat ik er 100% van overtuigd ben dat veel meer mensen met autisme deel kunnen nemen aan de “gewone” maatschappij, als ze daar de juiste steun, training en hulp bij krijgen. Bovendien is het voor de zorg vrager ook extra fijn als die iemand bij zich heeft die het zelf ook heeft herkenning. Daar door voelt de zorg vrager zich eerder en beter begrepen en kan die makkelijker verwoorden wat hem bezig houdt. En naar de ouders” en andere mensen die met de zorg vrager te maken hebben kan ik als soort van tolk dienen. Daarmee voor kom je bij beide partijen “veel” onnodige irritaties/problemen.

Ik werd altijd maar in een hoekje geplaatst/geduwd. Daardoor voelde ik mij zo in het nauw gedreven dat ik verbaal ging dreigen “kat in het nauw”. ik deed dat omdat ik op zo’n moment even mij zelf niet was soort van kortsluiting in het hoofd. En om mijn “hulpverleners” van mij af te schudden zodat ik weer lucht kreeg. Het heeft mij veel onnodige levens jaren en energie gekost om mijn toekomst wensen tot en met nu voor elkaar te krijgen omdat ik telkens tegen gewerkt wordt/werd. Zo ook op dit moment met het krijgen van mijn baan als ervaringsdeskundige. Telkens wordt ik enthousiast ontvangen en vervolgens wordt ik weer afgewezen omdat ik geen papiertje heb.

De hulpverlening zou er veel baad bij hebben als ze ECHTE ervaringsdeskundige in dienst zouden nemen. Bovendien gaan dan ook de zorgkosten omlaag, want de zorg vrager wordt eerder begrepen daardoor is er minder onderzoek nodig, de ouders” en andere mensen krijgen daardoor minder psychische klachten die weer met medicijnen en/of behandelingen moeten worden opgelost. En ook de zorg vrager heeft korter en/of minder tot geen behandeling meer nodig.

Ik ben nu ook helemaal kosteloos!!! Als ik naar mijn “hulpverleners” geluisterd had woonde ik nu in een gezinsvervangend tehuis, werkte ik bij een sociale werkplaats, kreeg ik WAJONG en vervoer op maat. Nu verdien ik mijn geld helemaal zelfstandig en ben ik helemaal verlost van hulpverlenersland. 

Onder andere jij hoeft nu ook voor mij geen belasting meer te betalen. Met de inzet van ECHTE ervaringsdeskundige zou de belasting ook naar onder kunnen 

Ik ben het levend bewijs dat het kan, zelfs met autisme.

Ik heb op mijn11de de diagnose autisme gekregen. Ik ben nu bijna 35.

Ik heb in verschillende instanties gezeten tot mijn ruim 16de,toen ben ik terug naar mijn moeder in huis gegaan. Vanaf toen ben ik ook pas kunnen gaan ontwikkelen. Toen kon ik mijn uitgezette toekomst pad inslaan en mijn ellende verwerken. Dit is niet zonder slag of stoot gegaan, want mijn moeder heeft van mij vaak verbale dingen naar zich toe geworpen gekregen. Dat was en daar ben ik nu achter mijn manier van prikkels verwerken, dat waren van die kortsluiting momenten in het hoofd.

Vanaf mijn 17de en 9 maanden ben ik bij AH in dienst gekomen, de eerste 2 jaar met WAJONG, waar ik mij ook heftig tegen verzet heb, omdat ik voor het zelfde werk 200 gulden per maand minder kreeg en geen extraatjes omdat het GAK dat dan toch weer zou minderen op mijn WAJONG. Vanaf mijn 23ste woon ik alleen in een koophuis. Daar heb ik op eigen verzoek hulp gekregen. Een keer in de 2 weken kwam er iemand bij mij langs om dingen te bespreken waar ik tegen aan liep, dit betaalde ik via PGB. Na een jaar zei die meneertje kunnen het ook omzetten in ZIN, dan hoef jij geen papieren meer in te vullen wat jij met je PGB geld doet, dan gaat het rechtstreeks naar ons. Ik vroeg toen nog gaat dat mij niks kosten. Die meneer zei toen nee. Echter aan het eind van dat jaar kreeg ik van CZ een rekening van 600 euro omdat ik zorg had gebruikt. Ik heb toen ook gelijk het contact met die meneer verbroken en een klacht tegen hem ingediend voor oplichting. Na veel tamtam heb ik 350 euro terug gekregen als compensatie. Sindsdien 2008 ben ik helemaal verlost van de hulpverlening en het gaat ook nog eens veel beter met mij.

Sinds december 2006 heb ik mijn rijbewijs. Dat kon ik volgens de mensen om mij heen ook nooit halen omdat ik autisme heb en omdat autisten niet met veranderingen om kunnen gaan. Het verkeer is telkens anders, daarom kun jij dat niet werd mij steeds gezegd 

Sinds 2010 nadat ik een autisme openlag bezocht had om te kijken hoe nu met mensen met autisme wordt omgegaan heb ik gemerkt dat ik veel kan betekenen voor mensen met autisme en mensen die met autisme te maken hebben. Ik liep daar maar wat rond en ging de kraampjes met info langs. Op een gegeven moment staat mijn meester ook bij een kraampje. Hij helemaal enthousiast dat hij mij nog eens zag. Toen begonnen we te praten en ik begon mijn ervaringen te vertellen, hij was er verbaast over dat ik mijn ervaringen goed kon verwoorden en wat ik allemaal bereikt had, hij was ook een van die mensen die altijd zeiden dat ik dat niet kon. Hij is daarna ook eens bij mij thuis geweest en heeft mij met de camera geïnterviewd. Op die open dag begon ik ook uit het niets tegen wild vreemde mensen te praten over mijn autisme, zei reageerde ook verbaast dat dat zelfs met autisme mogelijk is. Zo heb ik ontdekt dat ik veel kan betekenen voor mensen met autisme en die met autisme te maken hebben. Sinds dien ga ik ook altijd naar autisme info/dagen bij mij in de regio. Overal zijn de mensen enthousiast over mijn verhaal en tips. Sinds 4 jaar loop ik rond met de wens om daar een baan in te krijgen en om de zorg vrager persoonlijk te helpen om de regie over zijn/haar leven te krijgen.

Heb jij nog vragen of iets anders laat het mij dan weten. Communicerende mensen zijn te helpen.

Op de site van http://vangemertgroep.nl/inspiratieblog/droom-ron-george staat mijn levensverhaal/wens kort samen gevat omschreven.

Met vriendelijke groet

Ron George, die ook een vorm van autisme heeft.

Kun je wat voor Ron betekenen? Stuur dan een mail naar info@herstelproces.nl, wij zorgen er dan voor dat Ron je bericht ontvangt.

Ron heeft ook een lijst met tips en ideeën geschreven, klik hier!