Boek “De Eeuwige Idioot”

 

Uitgaande van de oorspronkelijke herkomst van het woord vind ik mijzelf idioot. Ik ben namelijk mijzelf en veel mensen vinden mij apart. Ik zit daar niet mee, ik ben wie ik ben en doe wat ik doe en als je daar niet mee uit de voeten kunt dan is dat jouw probleem en niet de mijne. Ik ben een hele lange tijd niet mijzelf geweest, wel gedaan alsof, maar speelde grotendeels een rol. Het leven was eigenlijk een groot toneelstuk. Nu ben ik mijzelf, ik doe af en toe vast nog wel eens een concessie, maar dat komt zelden voor. Nu ik dan eindelijk mijzelf ben hoop ik dat voor de rest van mijn leven, en de tijd erna, ik dat ook blijf. Dus voor eeuwig, vandaar de titel “de eeuwige idioot, ik ben gewoon mijzelf”.

Ik wil met dit boek aantonen dat het mogelijk is om je leven te leiden zoals jij dat wilt, ook al denk je dat het voor jou niet haalbaar is. Een voorbeeld zijn voor hen die het nodig hebben. Ik wil dit boek gebruiken om voor mijzelf alles nog een keer duidelijk voor ogen te krijgen. Ik wil dit boek ook gebruiken om de mensen met wie ik in mijn leven te maken heb (gehad) duidelijk te maken waarom ik bepaalde dingen deed en waarom juist niet. Ik wil ze graag inzicht geven in mijn doen en laten.

“Zojuist het prachtige boek van Koos de Boed gelezen: ‘De eeuwige idioot’.
De schrijver is erg open over het trauma dat hem trof.
Veel herkenning leverde het mij op, ondanks ‘Andere problematiek’.

Heel erg mooi wordt beschreven wat helpend was in zijn herstelproces.

Koos is heel open over depressie en suïcidaal zijn. Treffend eindigt hij hierover: “Dus als je er mee te maken hebt, geef dan ruimte, geef vrijheid, geef tijd, geef vertrouwen en accepteer. Hoe dan ook, ga het onderwerp niet uit de weg, verzwijg het niet en maak het bespreekbaar. En zeg aub nooit, echt nooit, dat je het begrijpt. Want dat doe je niet, kun je niet.

Koos de Boed: bedankt voor al je wijze Inzichten! Ik ben weer een stuk rijker!”

Maurice Wasserman

Het boek is via onderstaand formulier te bestellen.

Prijs: €15,00 (incl. verzendkosten)

U kunt het bedrag overmaken op

NL88 RABO 0309 2451 41
Stichting Herstelproces
onder vermelding van: Boekje

Na ontvangst van de betaling zorgen wij ervoor dat het boekje naar je toe komt.