Herstelproces

Bye Bye Shanna

Bestuurslid!  Ik ben een Bestuurslid. Wie, behalve ikzelf, gelooft dat nog meer niet! Een onbestuurbaar bestuurslid. Een stuurloos bestuurslid! Ik. Bestuurslid. Grappig. Mooi. Fijn.

En doodeng. ..

Nu ik dit zo schrijf vind ik het ook tijd om mijn echte naam te gebruiken. Shanna als secretaris klinkt natuurlijk voor geen meter. Ik weet niet wat Shanna wel zou kunnen zijn, maar in mijn ogen geen bestuurslid. Dan ben je een Caroline, of een Anne Marie. Of in mijn geval een Hanneke.

Mijn naam is Hanneke. Ik ben 37 jaar en woon samen met man, dochter en Poes ergens in een weiland. Ik doe de opleiding Ervaringsdeskundige in de Zorg aan de Hanze Hogeschool en ik loop stage binnen de GGZ. De bedoeling is dat ik zo nu en dan een stukje schrijf. Omdat herstel herkenbaar kan zijn. Omdat strijd en emoties herkenbaar kunnen zijn. En omdat het gewoon soms leuk is om met een beetje zelfspot en humor naar het leven te kijken.

Als opdracht voor mijn opleiding heb ik een herstelverhaal geschreven, welke tevens op de site te vinden is. Koos vroeg me mijn verhaal te delen en het eerste waarover ik in de stress schoot was mijn naam. Want immers, anoniem is veilig, beter, onbekend, afstandelijk. Maar ook onpersoonlijk. En hoewel er een prachtige naam voor me bedacht werd, voelde het niet oprecht. Ik schrijf vanuit mijn gevoel en eerlijkheid en dat kan niet met een oneerlijke naam.

Geen idee of men dit een juiste stap vindt. Ik kan wel heel stoer zeggen dat het me ook niet uitmaakt, maar voorlopig maakt het me nog wel even uit. Dan is dat maar zo. Dan moet ik de confrontatie maar aangaan. Hou er dan wel rekening mee dat je vanaf vandaag de confrontatie aangaat met een heus Bestuurslid. De secretaris nog wel!