Herstelproces

Falen als moeder

Wat waren we verrast en verbaast dat ik zwanger bleek te zijn. Het was moeilijk om te schakelen :

 ik word moeder.

Robin is het mooiste en liefste kadootje wat ik ooit heb gekregen. Robin was zo klein en zo lief en huilde nooit. In het begin was ik dol gelukkig maar na een tijdje kon ik niet meer genieten. Het lukte me niet om Robin te verzorgen. Mijn moeder heeft heel veel geholpen met de verzorging van Robin Ik durfde me niet aan Robin te hechten en ik durfde niet van hem te houden. Ik was zooo bang dat ik hem dan kwijt zou raken, net zoals de andere mensen waar ik van heb gehouden. Een kind hoor je toch met liefde te omringen, dat lukte niet. Robins vader zei vaak ik : heb dit kind niet gewild.

Toen Robin 2 ½ was moest ik noodgedwongen kostwinnaar worden. Ik vluchtte in mijn werk, en was zo druk dat ik nauwelijks tijd had voor hem. Ik studeerde ’s nachts, ik kon niet toch niet slapen.

Mijn moeder hart huilt om Robin . Ik had zo graag een goede moeder voor hem willen zijn die hem liefde en geborgenheid kon geven. Waarom lukte dat nu niet?

Terwijl ik aan het werk was kon ik hem niet beschermen voor het geweld wat er thuis speelde. Ik hield altijd de schone schijn op voor de buitenwereld, terwijl mijn kind gevaar liep. Ik wilde hem troosten in mijn armen houden maar dat lukte niet. Hij was overgeleverd aan …..

Totdat de kinderbescherming Robin uit huis haalde en naar een crisis – opvang brachten en daarna na Jannetjesdal Ggz Amersfoort voor 2 ½ jaar.

                 Ik heb zo gefaald als moeder.    

               Ik voel nu zoveel verdriet om Robin

Er is aangifte gedaan en na 4 lange eenzame jaren heb ik mijn mooiste kadootje terug in mijn leven. Onze band is nu heel sterk en we voelen nu de mama- kind relatie die we vroeger niet konden voelen. Ik ben nu zo trots op hem. Soms lijkt het net of ik de jaren wil inhalen, maar Robin zegt dan altijd NU ben je er voor mij mama en dat telt. Dan smelt mijn moeder hartje.

Van depressieve suïcidale moeder naar zorgzame liefhebbende moeder

                     Heb ik echt gefaald ?