Herstelproces

Herstelweekend

Herstelproces wil niet alleen online ondersteuning bieden, maar ook in het echte leven. Daarom organiseren wij herstelweekenden en verhalenweekenden.
Om diverse redenen zijn we voorlopig even gestopt met het organiseren van de weekenden.

Het herstelweekend is bedoeld voor mensen die aan het begin van hun herstelproces staan of vastgelopen zijn in hun proces en op zoek zijn naar ondersteuning en inzicht.

Tijdens het weekend worden er een aantal presentaties en workshops aangeboden die gericht zijn op het thema Eigen Kracht, dus gericht op de mens en niet op de aandoening. In het programma is ruimte voor het delen van ervaringen, voor bezinning en het verkrijgen van rust.

De begeleiding tijdens het weekend bestaat juist niet uit psychologen en psychiaters, maar uit ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn bij verschillende GGZ instellingen. Zij begeleiden niet alleen de groep, maar bieden ook de mogelijkheid tot individueel contact als dit nodig mocht zijn of gewenst is.

Het programma aanbod

Het weekend bestaat uit verschillende onderdelen.

  • Kennismaking mindfulness/meditatie
  • Presentatie herstel en herstelproces
  • Zichtbaar Herstel ( op een eigen manier  je herstel tastbaar maken)
  • Mijn Verhaal (een ervaringsdeskundige vertelt zijn of haar verhaal)
  • Eigen Kracht (aan de hand van filmpjes in gesprek gaan met mededeelnemers)
  • Tijd voor jezelf (eigen invulling)

Voor meer informatie over het programma klik je hier.

Het weekend start op vrijdag avond 20.00 uur (19.45 uur inloop) en zondags om uiterlijk 16.00 uur sluiten we het weekend af.

Kosten

De kosten voor dit weekend bedragen  €50,00 per persoon (meer mag, je maakt het daardoor voor anderen mogelijk ook mee te doen). Dit is incl. overnachtingen, ontbijt, lunch en maaltijd. Eventuele consumpties, buiten de koffie/thee tijdens de workshops, zijn voor eigen rekening.

In sommige gevallen is het mogelijk om het bedrag vergoed te krijgen van uw zorgverzekering. Voor informatie hierover kunt u contact met uw zorgverzekeraar opnemen.

Wil je het weekend wel graag meemaken maar kun je de bijdrage niet opbrengen (zelf of via zorgverzekeraar) aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@herstelproces.nl  . We gaan dan kijken wat we voor je kunnen doen, want ook jij hebt recht op deelname aan deze activiteit.

Aanmelden voor het herstelweekend? Klik hier