Herstelproces

Verhalenweekend

Herstelproces wil niet alleen online ondersteuning bieden, maar ook in het echte leven. Daarom organiseren wij herstelweekenden en verhalenweekenden.
Door diverse redenen zijn we voorlopig even gestopt met het organiseren van de weekenden.

Het verhalenweekend is bedoeld voor mensen die opzoek zijn naar handvatten en inspiratie om hun eigen verhaal in beeld te brengen. Het eigen verhaal kan duidelijkheid geven voor de maker, maar ook voor zijn of haar omgeving. Het is een manier om iedereen te laten zien wat hij of zij meemaakt en voelt.

Tijdens het weekend worden er een aantal presentaties en workshops aangeboden die gericht zijn op het zichtbaar maken van je eigen verhaal. We laten de deelnemers kennismaken met de verschillende mogelijkheden, niet alleen op schrift, maar ook in beeld. In het programma is ruimte voor het starten met het eigen verhaal, het delen van ervaringen, voor bezinning en het verkrijgen van rust.

De begeleiding tijdens het weekend bestaat juist niet uit psychologen en psychiaters, maar uit ervaringsdeskundigen die werkzaam zijn bij verschillende GGZ instellingen. Zij begeleiden niet alleen het weekend, maar helpen de deelnemers naar het zoeken welke mogelijkheid het beste bij hen past..

Het programma aanbod

Het weekend bestaat uit verschillende onderdelen.

  • Kennismaking
  • Inspirerende voorbeeldverhalen
  • Zichtbaar Verhaal ( op een eigen manier  je verhaal tastbaar maken)
  • Mijn Verhaal (bespreken wat je al geschreven hebt met de andere deelnemers)
  • Tijd voor jezelf (eigen invulling)

Het weekend start op vrijdag avond 20.00 uur (19.00 uur inloop)  en zondags om uiterlijk 16.00 uur sluiten we het weekend af.

Kosten

De kosten voor dit weekend bedragen  €50,00 per persoon (meer mag, je maakt het daardoor voor anderen mogelijk ook mee te doen). Dit is incl. overnachtingen, ontbijt, lunch en maaltijd. Eventuele consumpties, buiten de koffie/thee tijdens de workshops, zijn voor eigen rekening.

Wil je het weekend wel graag meemaken maar kun je de bijdrage niet opbrengen (zelf of via zorgverzekeraar) aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@herstelproces.nl  . We gaan dan kijken wat we voor je kunnen doen, want ook jij hebt recht op deelname aan deze activiteit.

Reserveren kan hier.